Open sessie afasiekoor Treant en De Noorderbrug: doe mee! › Treant Zorggroep

Open sessie afasiekoor Treant en De Noorderbrug: doe mee!

Zing met ons mee tijdens de Week van Afasie!

Per jaar krijgen ongeveer 48.000 mensen een beroerte en 20% krijgt hierdoor een afasie: een taalstoornis. Mensen met afasie hebben problemen met het begrijpen en produceren van taal. Communicatie is niet meer vanzelfsprekend: ze kunnen bijvoorbeeld niet of nauwelijks praten, maar vaak wel zingen!

In de week van 5 tot 12 oktober organiseert het landelijke netwerk voor mensen met afasie voor het eerst de Week van de Afasie om afasie onder de aandacht te brengen. Dat willen Treant en De Noorderbrug niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom is er op donderdag 10 oktober van 15.00 tot 16.30 uur een open sessie van het afasiekoor van Treant Zorggroep en Noorderbrug. Het koor wordt begeleidt door een band met een zangeres en er zijn logopedisten, muziektherapeuten en activiteitenbegeleiders aanwezig om mensen met een afasie te ondersteunen.

Meedoen met het afasiekoor gaat om plezier beleven aan het gebruik van de stem, door woorden te zingen of desnoods mee te neuriën of mee te klappen. Mensen met een afasie en hun naasten zijn op 10 oktober van harte welkom in De Vlindertuin in Weidesteyn in Hoogeveen om samen met lotgenoten te zingen.

Aanmelden voor de open sessie van het afasiekoor kan via logopedie.weidesteyn@treant.nl of 0528 – 28 61 11. Deelname is gratis.

Over het afasiekoor

Het afasiekoor van Treant en De Noorderbrug bestaat uit 10 cliënten die twee keer per maand een paar uur zingen in Weidesteyn in Hoogeveen.