Mantelzorgcafé › Treant Zorggroep

Mantelzorgcafé

In Mantelzorgcafé De Paasbergen biedt praktische tips, een luisterend oor en is een ontmoetingsplek waar mantelzorgers en andere geïnteresseerden ervaringen kunnen uitwisselen. Het café vindt drie keer per jaar plaats en elke keer staat een ander thema centraal. De toegang is gratis. Op dinsdag 26 maart staat het thema “Als het thuis moeizamer gaat” centraal. U bent van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Het is mooi en waardevol om voor iemand te mogen zorgen. Maar kan het ook altijd? Veel mantelzorgers kunnen het allemaal zelf organiseren. Maar dat neemt niet weg dat het soms ook zwaar is, zeker als het al lang duurt. Een luisterend oor, een gesprek, advies kan dan heel verhelderend zijn. Woonwijkcentrum De Paasbergen ziet mantelzorgers als een onmisbare aanvulling op de professionele zorg, zowel binnen als buiten de muren van De Paasbergen. Wij weten ook dat mantelzorg veel van u vraagt, want u doet dit naast uw eigen drukke bestaan. Met het Mantelzorgcafé krijgt u daarom ondersteuning als mantelzorger.

Bijeenkomsten

Drie keer per jaar organiseert De Paasbergen het Mantelzorgcafé. Elke keer staat een ander thema centraal. Na het welkom met koffie, is er ongeveer een half uur informatie of voorlichting over een bepaald thema. Na een pauze kunt u samen met de andere aanwezigen van gedachten wisselen over het thema, waarna de bijeenkomst wordt afgesloten met een informeel samenzijn. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur). Deelname is gratis. Het Mantelzorgcafé vindt plaats in restaurant De Wenakker in woonwijkcentrum De Paasbergen, Paasbergen 1 in Odoorn.

Meer informatie

Liesbeth Scholten, coördinator Mantelzorgcafé

06 20 11 26 78