Longpunt Oost-Groningen: Dokter, is het mijn hart of zijn het mijn longen? › Treant Zorggroep

Longpunt Oost-Groningen: Dokter, is het mijn hart of zijn het mijn longen?

Donderdag 21 september is het onderwerp bij Longpunt Oost-Groningen 'Dokter, is het mijn hart of zijn het mijn longen?' De gastspreker is Kor Johan Koning, longarts bij Treant Zorggroep. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

De locatie is woonzorgcentrum Veenkade, Kaap de Goede Hoop 1 in Veendam, donderdag 21 september om 14.00 uur.

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds i.s.m. Treant Zorggroep en De Hart & Vaatgroep. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie mailt u met ellybeens@longfonds.nl. Zie ook www.groningen.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.