Knuffelziekenhuis › Treant Zorggroep

Knuffelziekenhuis

Op zaterdag 13 mei houdt ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, onderdeel van Treant Zorggroep, een ‘knuffelziekenhuis’. Kinderen van groep één tot en met vier kunnen samen met hun knuffel en ouders naar het Scheper komen. Daar is een speciale polikliniek opgezet om ‘zieke’ knuffels beter te maken.

Artsen in opleiding (coassistenten) van Treant treden op als knuffeldokters en maken samen met de kinderen de knuffels beter. Bijvoorbeeld door te gipsen, een verbandje te leggen of te ‘opereren’. Met het knuffelziekenhuis maken kinderen op een speelse manier kennis met het ziekenhuis om zo eventuele angst voor het ziekenhuis te verminderen.

Inloopspreekuur

Op zaterdag 13 mei zijn er inloopspreekuren voor het knuffelziekenhuis van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Aanmelden kan door te mailen naar knuffelziekenhuis.emmen@gmail.com, onder vermelding van het tijdstip dat u ongeveer van plan bent te komen. Let op: vol is vol. Het spreekuur vindt plaats in straat 4 van het Scheper aan de Boermarkeweg 60 in Emmen. De route wordt vanaf de hoofdingang aangegeven.