Huidkankerdag (volgeboekt) › Treant Zorggroep

Huidkankerdag (volgeboekt)

Wilt u meer weten over huidkanker? Twijfelt u over een plekje op uw huid? Laat dan uw huid controleren door een van onze dermatologen op de landelijke Huidkankerdag op zaterdag 2 juni. U kunt deze dag terecht op de polikliniek Dermatologie van onze drie ziekenhuislocaties: Bethesda in Hoogeveen, Scheper in Emmen en Refaja in Stadskanaal.

Ook dit jaar is de belangstelling weer groot, waardoor de huidkankerdag op de drie ziekenhuislocaties van Treant inmiddels is volgeboekt.  Wel bent u op 2 juni van 10.00 tot 13.00 van harte welkom voor informatie over huidkanker, tips over preventie en voorlichting over zonbeschermende kleding.

Overigens is deze huidcheck geen officieel medisch consult. Als de dermatoloog een verdachte plek ontdekt, zal men alsnog naar de eigen huisarts moeten voor een eventuele verwijzing.

 

Mei = huidkankermaand

De maand mei staat bij Treant in het teken van huidkanker. Zo zijn er op 17, 24 en 31 mei publiekslezingen over huidkanker. De maand wordt afgesloten met de huidkankerdag op 2 juni (inmiddels volgeboekt).

Over huidkanker

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en behoort tevens tot de top 3 van de meest voorkomende vormen van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. Risicogroepen zijn onder andere mensen met een licht huidtype, mensen die voor hun hobby of werk veel in de zon komen of mensen die medicatie gebruiken die het immuunsysteem remmen.

De verwachting is dat 1 op de 5 Nederlanders in hun leven een vorm van huidkanker krijgt. Een van de oorzaken is de toename van het aantal oudere mensen. Gezien hun leeftijd zijn zij langer blootgesteld geweest aan de schadelijke UV-stralen van de zon. Bovendien waren er geen voorlichtingscampagnes over de gevaren van zonlicht toen zij jong waren. Een andere oorzaak is de toegenomen blootstelling aan de zon bij zon- of wintersportvakanties en het gebruik van zonnebanken.