Huidkankerdag › Treant Zorggroep

Huidkankerdag

Wilt u meer weten over huidkanker? Twijfelt u over een plekje op uw huid? Laat dan uw huid controleren door een van onze dermatologen op Huidkankerdag op zaterdag 20 mei. U kunt terecht op onze drie ziekenhuislocaties: Bethesda in Hoogeveen, Scheper in Emmen en Refaja in Stadskanaal.

Aanmelden voor een huidcheck is niet meer mogelijk. Wél bent u zaterdag 20 mei van 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom voor allerlei extra activiteiten in het ziekenhuis. Zo zijn er in het Scheper in Emmen verschillende activiteiten waarbij u informatie krijgt over huidkanker, zonbescherming en fotodynamische therapie. In Refaja in Stadskanaal is er een informatiemarkt met onder meer stands met UV-werende kleding. Ook in Bethesda in Hoogeveen bent u van harte welkom tijdens de Huidkankerdag. 

Lees meer over de huidkankerdag bij Treant.

Over huidkanker
Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en behoort tevens tot de top 3 van de meest voorkomende vormen van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. Risicogroepen zijn onder andere mensen met een licht huidtype, mensen die voor hun hobby of werk veel in de zon komen of mensen die medicatie gebruiken die het immuunsysteem remmen.

De verwachting is dat één op de vijf Nederlanders een vorm van huidkanker in hun leven krijgt. Een van de oorzaken is de toename van het aantal oudere mensen.  Gezien hun leeftijd zijn zij langer blootgesteld geweest aan de schadelijke UV-stralen van de zon. Bovendien waren er geen voorlichtingscampagnes over de gevaren van zonlicht toen zij jong waren. Een andere oorzaak is de toegenomen blootstelling aan de zon bij zon- of wintersportvakanties en het gebruik van zonnebanken.