Geannuleerd | Beweegmiddag in Het Ellertsveld › Treant Zorggroep

Geannuleerd | Beweegmiddag in Het Ellertsveld

Sport en bewegen heeft talloze voordelen: het stimuleert sociaal contact, verbetert de slaap en het bevordert spierkracht en coördinatie. Om het belang van sport en bewegen onder de aandacht te brengen, is er een beweegmiddag op zaterdag 9 maart in Het Ellertsveld, een van de locaties voor wonen en zorg van Treant Zorggroep. Bewoners van Het Ellertsveld en hun familieleden zijn van harte welkom, evenals de inwoners van Schoonoord en omstreken.

Helaas hebben we te weinig aanmeldingen voor de familie-beweegdag op 9 maart. Hierom heeft de commissie bewegen en welzijnsactiviteiten besloten om de activiteit de annuleren.

De beweegmiddag is van 14.00 uur tot 16.15 uur en begint met een korte warming-up. Daarna houdt fysiotherapeute Marianne Fekkes een presentatie over het belang van bewegen en licht dit toe met een aantal oefeningen. Na de pauze gaan de deelnemers zelf aan de slag: met een behendigheidsparcours en een fietslabyrint verzorgd door Mobivit. Ook kunnen de deelnemers kennismaken met de nieuwste aanwinst in Het Ellertsveld: de duofiets. De middag wordt afgesloten met de workshop ‘bewegen aan tafel’. Voor alle deelnemers ligt er een leuk presentje klaar.

U kunt zich aanmelden via b.bentum@treant.nl, a.l.geerts@treant.nl of de receptie van Het Ellertsveld. Opgeven kan tot 4 maart.

Belang van bewegen

De Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen is dertig minuten per dag. Denk aan wandelen, oefeningen of huishoudelijke taken. Deze dertig minuten beweging kunnen aan één stuk worden gedaan. Als dat te zwaar wordt, is het ook mogelijk de beweging te verdelen in drie blokken van tien minuten. In Het Ellertsveld is er volop ruimte voor beweging. Bijvoorbeeld met het fietslabyrint, beweegpad, de tovertafel en sinds kort de duofiets. Elke woensdag is er een drukbezochte spel- en beweegmiddag.