Dag van de Mantelzorg › Treant Zorggroep

Dag van de Mantelzorg

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg, ook op de locaties van Treant. Op en rondom 10 november organiseren we op onze locaties de volgende activiteiten:

Het Ellertsveld in Schoonoord

Informatieavond over omgaan met dementie (8 november)

Samen met Maatschappelijk Welzijn Coevorden en Alzheimercáfé Coevorden organiseert Treant op donderdag 8 november in woonwijkcentrum Het Ellertsveld een informatieavond over dementie. Lees verder.

Holdert in Emmen

Workshops en maaltijd (8 november)

Op donderdag 8 november zijn bewoners en cliënten van Holdert vanaf 15.30 uur zijn van harte welkom bij de mantelzorgdag.  Na een gezamenlijke maaltijd kan men kiezen uit vier creatieve workshops. De mantelzorgdag wordt rond 21.00 uur afgesloten met een hapje en drankje.

Tonckenshuys in Zuidwolde

Dag voor de mantelzorger (9 november)

Samen met ZZWD, Zorggroep Noorderboog en Welzijn De Wolden zet Treant Zorggroep de mantelzorgers in de gemeente De Wolden op vrijdag 9 november van 10,00 tot 21.300 uur in het zonnetje in ontmoetingscentrum De Havezate aan de Dorpsstraat 78 in De Wijk. Men kan meedoen aan een wandeling, kiezen uit diverse workshops en er wordt afgesloten met een buffet. Meer informatie op de website van Welzijn de Wolden.

Holtingerhof in Emmen

Verwenmiddag (10 november)

Op zaterdag 10 november is er voor mantelzorgers van bewoners en cliënten van Holtingerhof in Emmen een verwenmiddag. Zij kunnen van 14.30 tot 18,00 uur kiezen uit allerlei leuke behandelingen en activiteiten: naar de kapper, schoonheidsspecialiste, kleurenanalyse, handverzorging/manicure en fotografie (minishoot). Voor de mannelijke mantelzorger is er een mobiele barbier (met oude kappersstoel aanwezig). Om 17:00 is er een proeverij van stamppotten.

De Paasbergen in Odoorn

Winterbazaar (10 november)

Op 10 november is er van 10.00 tot 14.00 uur een markt met diverse (geschenk)artikelen voor de aanstaande feestdagen. Lees verder.